Overheid gaat zzp’ers weer toetsen

Wetgeving

Heading your own team

We are offering you the chance to lead a team of Peer Accountants. You will be the face of Peer Accountants for the business owners, leading your own team for our financial compilation work.

Read more about heading your own Peer team

Het kabinet wil schijnzelfstandigheid aanpakken. Voor ondernemers moet het duidelijk worden wanneer iemand die voor hen werkt een zelfstandige is (een zzp’er) of als een werknemer gezien gaat worden.

In de toekomst gaat de overheid hier ook weer op handhaven, maar dat gebeurt pas in 2025.

Regels voor zelfstandigheid gelden ook nu, maar de overheid handhaaft er niet op. Daardoor zijn er heel wat arbeidsrelaties waarbij ten onrechte sprake is van zelfstandigheid van de werkenden. Dat leidt tot oneerlijke concurrentie, vooral van werkgevers die gebruikmaken van schijnzelfstandigheid.

Voordat de overheid weer gaat handhaven op schijnzelfstandigheid moet duidelijk zijn hoe de handhaving goed kan plaatsvinden. Hierbij zal de Belastingdienst een uitvoeringstoets doen en zal er een MKB-toets plaatsvinden. Verder zullen ook het UWV en de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) de gevolgen van de opheffing voor hen in kaart brengen

Accountant

We bieden jou als RA/AA de leiding van een team van Peer Accountants. Jij...

read more