Meer over Peer

Onze missie: impact op onze omgeving

Peer Accountants startte in 2014 met een missie. Wij willen hoogopgeleid financieel talent tot bloei te brengen, ook als dat extra begeleiding van ons vraagt. We kijken verder dan voorgeschiedenis, vlekjes en rugzakken. 

Een eigen team voor jou als accountant

We bieden je de leiding van een team van Peer Accountants. Jij wordt ons gezicht naar ondernemers. Je leidt je eigen team voor onze samenstelpraktijk.

Lees verder over jouw eigen Peer-team

De loper leggen we niet alleen uit voor opleiding en ervaring, ook aan mensen met aanleg, interesse, betrokkenheid en bereidheid tot ontwikkeling bieden we een route naar de accountancy.

Elke dag laten we zien dat er voor iedereen die zich inzet als betrokken financial plaats is in de accountancy. Met deze overtuiging hebben we een solide team van goed geschoolde, betrokken en ervaren professionals, die elke financiële vraag van ondernemers kunnen beantwoorden.

We betrekken daar graag iedereen bij die ons doel wil helpen realiseren.

dummy

dummy

Peer als social enterprise

Peer Accountants Is een erkende sociale enterprise, ook bekend als sociale onderneming of impactonderneming. Een social enterprise is een bedrijf dat een maatschappelijke missie vooropstelt, waarvoor winst een middel is.

Waarom social enterprises bloeien

Samenwerken met social enterprises helpt organisaties om hun maatschappelijk verantwoord ondernemerschap vorm te geven. Daar is steeds meer behoefte aan. Klanten en overheden stellen steeds meer eisen aan bedrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Gezond verdienmodel

Een social enterprise ziet er hetzelfde uit als een gewone onderneming. Het verschil met een liefdadigheidsinstelling is dat een social enterprise een bedrijf is met een gezond verdienmodel dat niet afhankelijk is van donaties of subsidie. Een bekende norm is dat minstens 50 of 75 procent van de omzet komt uit diensten en producten (bij Peer is dat overigens meer dan 90 procent). Winst wordt geheel of gedeeltelijk weer in het bedrijf geïnvesteerd.

    Bekende bedrijven als social enterprise

    Het aantal social enterprises in Nederland groeit. Er zijn er nu vijfduizend in Nederland, waaronder bekende bedrijven als Ben & Jerry’s en Tony Chocolonely. Er zijn ook financiële social enterprises, zoals de Triodos Bank en Qredits. Sociaal ondernemerschap maakt bij steeds meer organisaties deel uit van de kernactiviteiten.

    Ons keurmerk voor sociale ondernemingen

    Peer Accountants beschikt over het PSO 30+-certificaat, het keurmerk voor sociale ondernemingen. Net als wij zijn veel social enterprises aangesloten bij de brancheorganisatie Social Enterprise NL. We volgen ook de richtlijnen van de Stichting Code Sociale Ondernemingen. De sociale onderneming wordt ook erkend op Europees niveau.

    De toekomst van Peer

    dummy

    dummy

    Peer Accountants droomt ervan om te groeien naar een keten van vestigingen, verspreid over het land.

    In het hele land staat financieel talent in de startblokken om het te maken in de accountancy. Het enige dat deze enthousiastelingen nodig hebben is dat zetje in de goede richting en de juiste begeleiding. Peer Accountants is overal nodig.

    We willen er ook zijn voor bedrijven en andere organisaties die willen werken met een accountantskantoor met een aantoonbaar sociale bijdrage aan de samenleving.

    Om deze droom tot werkelijkheid te maken zijn we op zoek naar accountants die een eigen team willen opzetten en aanvoeren en onze plannen helpen uitvoeren.

    Lees hier meer over jouw rol bij Peer

    Dit is onze sociale impact

    dummy

    dummy

    We lieten onderzoeken wat wij zelf waarmaken. Dit zijn de resultaten.

    Impactspecialist Irene Hemels onderzocht de sociale impact van Peer Accountants. Dit zijn onze resultaten in de onderzochte jaren:

     

    1. Realisatie van tien betaalde banen vooor talent dat een steuntje in de rug nodig heeft
    2. Financiering kwam in die jaren voor 99% uit verkoop van diensten en uit eigen middelen van de oprichter
    3. Realisatie van twaalf werkervaringstrajecten
    4. Peer investeert gemiddeld 15.000 euro per nieuwe medewerker en 30.000 euro per nieuwkomer (statushouder).
    5. Medewerkers besteden gemiddeld 1,5 tot 2 uur per dag aan begeleiden van elkaar en het inwerken van nieuwe collega’s
    6. 85% van onze facturen is gegenereerd door medewerkers uit doelgroepen
    7. Alle medewerkers hebben een persoonlijke groei doorgemaakt sinds zij bij Peer werken
    8. Medewerkers geven aan dat hun algemeen welbevinden sterk is verbeterd, zij zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en voelen zich meer geaccepteerd door hun omgeving. Voor de meeste medewerkers geldt dat hun kwaliteit van leven (sterk) is verbeterd.

    Mensen van Peer

    Otto Reuchlin

    is oprichter van Peer Accountants. Eerder was hij adviseur voor de rijksoverheid, zelfstandig projectleider en interimmanager in het sociale beleidsdomein. Video: Otto Reuchlin over Peer

    Jan Veldhuizen

    is als accountant verbonden aan Peer Accountants, waar hij het voortouw neemt bij samenstelopdrachten. Daarnaast is hij als partner verbonden aan VHM Accountants & Adviseurs in Veenendaal.

    Teamleider RA/AA

    We bieden je de leiding van een team van Peer Accountants. Jij wordt ons gezicht naar ondernemers. Je leidt je eigen team voor onze samenstelpraktijk. Lees verder over je eigen Peer-team.

    Onze partners bij onze missie

    De Normaalste Zaak

    brengt werkgevers bij elkaar om ervaringen van inclusie te delen.

    Social Enterprise NL

    is de koepelorganisatie voor sociaal ondernemers.

    De Code Sociale Ondernemingen

    registreert bedrijven die de vijf principes van sociaal ondernemen aantoonbaar naleven. Peer werkt aan de kwalificatie.

    PSO 30+

    certificeert bedrijven die voldoen aan kwantitatieve eisen van artikel 2.82 van de Aanbestedingswet.

    Stichting De Omslag

    Gemeente Amsterdam en stichting De Omslag beheren samen de marktplaats voor sociaal verantwoord ondernemen. Peer is gekwalificeerd als partij die Social Return kan invullen voor ondernemingen die hiervoor een verplichting hebben.

    Buy Social

    maakt inkopen bij sociale ondernemingen eenvoudig.

    Het VriendenLoterij Fonds

    ondersteunt sociale ondernemingen en heeft geïnvesteerd in Peer

    Rabo Foundation

    een impactfinancier voor wereldwijde economische, sociale en ecologische verandering.

    Dichter Bij Huis

    investeert in participatie.

    Stadsdeel West Amsterdam

    ondersteunt Peer vanuit het programma Sociale helden van West.

    Sociaal Werkkoepel Amsterdam

    is een netwerkorganisatie van bedrijven, sociale firma’s en maatschappelijke organisaties

    MKB Nederland / MKB Amsterdam