Peer Accountants is specialist in Social Return. Dat is een aanpak om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in het arbeidsproces.
De rijksoverheid en gemeenten hebben ons erkend als hun partner aan wie zij Social Return uitbesteden.
Een eigen team voor jou als accountant
We bieden je de leiding van een team van Peer Accountants. Jij wordt ons gezicht naar ondernemers. Je leidt je eigen team voor onze samenstelpraktijk.
Lees verder over jouw eigen Peer-team
Peer scoort in de hoogste categorieën van de Prestatieladder Socialer Ondernemen: Peer voldoet zowel aan de normen voor PSO 30+ Aanbestedingswet Trede 3.
Social Return met Peer
Onze diensten voldoen aan de richtlijnen voor Social Return. Veel van onze klanten besteden daarom – met instemming van hun eigen overheidsopdrachtgevers zoals gemeenten en ministeries – hun inspanningen voor Social Return uit aan ons. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kennis- en adviesorganisatie PGOsupport, de specialist in duurzaam wonen Regionaal Energie Loket, het interim management- en adviesbureau Neuf & Associates en verschillende zorgorganisaties.
Waarom Social Return nodig is
Talent moet bloeien, van vakmanschap tot ondernemerschap. Maar sommige mensen hebben daarvoor een zetje nodig. De Nederlandse beroepsbevolking telt bijna anderhalf miljoen mensen die moeite hebben om aan te klampen in het arbeidsproces. Denk aan langdurig werklozen, ouderen en mensen met een beperking. Onze economie is erop gericht om iedereen te laten meedoen. Daar zetten we ons bij Peer Accountants voor in.
Hoe Social Return werkt
Social Return betekent dat een deel van de werkvloer is ingericht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Peer vult dat in met tijdelijke leer-werkplaatsen of stageplekken, maar vooral met vaste banen voor medewerkers uit doelgroepen. Social Return kan ook betekenen dat werkplekken geschikt worden gemaakt voor mensen met beperkingen, bijvoorbeeld via ergonomische aanpassingen of extra begeleiding. Bij Peer Accountants hebben we een deel van onze werkvloer op deze manier ingericht voor Social Return. Altijd via maatwerk, afgestemd op de mensen en de omstandigheden.
Waarom Social Return aanslaat
Overheidsorganisaties hebben Social Return hoog in het vaandel staan. In 2018 is een quotum voor overheidswerkgevers in werking getreden. Zij moeten 1,93% van hun verloonde uren besteden aan de doelgroep. Vanaf 2019 geldt een boete van 5000 euro per niet-ingevulde baan. Overheidsorganisaties eisen van leveranciers van wie zij goederen betrekken en aan wie zij diensten uitbesteden dat die ook investeren in Social Return. De rijksoverheid hanteert daarbij de regel dat Social Return verplicht is binnen de categorie ‘werken’ en ‘diensten’ boven het bedrag van 250.000 euro. Dit bij een minimale opdrachttermijn van 6 maanden. Ook steeds meer bedrijven vinden Social Return belangrijk en spreken daar hun leveranciers op aan.
De kracht van de overheid als inkoper
De inkoopkracht van de overheid heeft invloed op leveranciers. Alleen al gemeenten besteden jaarlijks voor meer dan 35 miljard euro uit, bijna de helft van de totale publieke inkoop. De rijksoverheid koopt jaarlijks voor 10 miljard in aan goederen en diensten. Genoeg inkoopkracht om de eis voor Social Return serieus te nemen.
Meer informatie over Social Return
Otto Reuchlin
06 432 89 460 / 020 30 90 399
ottoreuchlin@peeraccountants.nl
Bijblijven met Peer
Werkgevers moeten 2,3 miljard coronasteun terugbetalen
Tienduizenden werkgevers moeten in totaal 2,3 miljard euro coronasteun terugbetalen. Het voorschot dat zij in het kader van de tijdelijke NOW-regeling...