Werkgevers willen personeel met schulden helpen

Onderzoek

Een eigen team voor jou

We bieden je de leiding van een team van Peer Accountants. Jij wordt ons gezicht naar ondernemers. Je leidt je eigen team voor onze samenstelpraktijk.

Lees verder over jouw eigen Peer-team

De overgrote meerderheid van werkgevers (79 procent) wil werknemers met schulden helpen. Bijna 60 procent ziet dat zelfs als zijn verantwoordelijkheid.

Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte in samenwerking met SchuldenlabNL en VNO-NCW.

De schuldenproblematiek op de werkvloer in Nederland is omvangrijk en komt voor in alle sectoren. Tachtig procent van de werkgevers heeft wel eens te maken met werknemers met schulden, waarvan 12 procent vaak. En 85 procent ziet ook de negatieve impact daarvan binnen hun organisaties.

Maar er zijn ook problemen als werkgevers willen helpen als werknemers schulden hebben. Niet iedereen zit er op te wachten dat ‘de baas’ zich met zijn of haar privézaken ‘bemoeit’, hoe goed bedoeld ook. En schaamte speelt ook vaak een rol.

Het resultaat is dat werkgevers vaak pas laat doorhebben dat er iets aan de hand is. Bij 62 procent is dat pas als er loonbeslag wordt gelegd. Dat is zonde, omdat juist in de fase daarvoor het nodige kan worden gedaan, aldus de onderzoekers.

Uit eerder onderzoek van Deloitte komt naar voren dat 8 procent (630.000) van de Nederlandse huishoudens problematische schulden heeft en dat bijna 50 procent financieel kwetsbaar is. Ruim 40 procent van deze groep (250.000 huishoudens) heeft een werkende kostwinner. Omdat het hier puur om geregistreerde schulden gaat, is de totale omvang van de problematiek naar verwachting nog een stuk groter.

Accountant

We bieden jou als RA/AA de leiding van een team van Peer Accountants. Jij...

Lees meer